Ionisatie

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er vastgesteld dat de cellen van een gezonde mens een negatief potentieel in een verdeling van 70 tot 90 millivolt zouden moeten hebben.
Bij een gezond mens is de opname van voedingsstoffen en de uitscheiding van toxische stoffen optimaal.
Bij zieke of beschadigde cellen is zowel de opname van voedingstoffen als de uitscheiding van toxines verstoord. Een dergelijke situatie kan plots optreden ten gevolge van een ziekte of langzaam ten gevolge van verkeerde levens/eet-gewoontes ontstaan.
Het gebruik van gecontroleerde elektrische stromen/ionisatie heeft een gerespecteerde plaats verworven op het gebied van detoxen.
De werking van Bio-Cleanse maakt gebruik van dat principe van ionisatie.
Het Bio-Cleanse voetbad is ontworpen ter versterking van het organisme en de reductie van toxische stoffen. Dankzij een speciaal programma produceert het een op juiste wijze gemoduleerde stroom met een wisselende polarisatie die de ionisatie van het voetbad water tot stand brengt.
De voeten worden in het water gedompeld en door de poriën van de voeten heen (ongeveer
2000 op elke voetzool) dringen de ionen in het organisme en brengen in korte tijd het onevenwichtig potentieel van de cellen tot het juiste niveau. De op deze wijze opgewekte cellen beginnen te werken zoals het hoort, wat zich onmiddellijk in een intensief uitscheiden van toxische en andere schadelijke substanties in het bloed. Deze substanties worden vervolgens getransporteerd en uitgescheiden via de poriën van de voeten in het water. Het intensieve uitscheiden van toxische stoffen en zware metalen vindt plaats en blijft voortduren tot nog 48 uur na de behandeling.